Domů » Oficiální start magazínu Soulful.cz

Oficiální start magazínu Soulful.cz

Dnes oficiálně vychází první článek House music magazínu Soulful.cz. Jsem rád, že se projekt na kterém jsem dlouho pracoval podařilo dostat až do finální fáze.

Soulful.cz se bude snažit propojovat komunitu kolem nekomerčního housu. Víme, že je málo akcí zaměřených na tyto žánry, a tak určitě i nějakou velkou akci ještě letos uspořádáme. Soulful.cz nebude jenom magazín. Bude to celá komunita House Music.

Jak to celé začalo?

Soulful house mě v životě hodně ovlivnil. Dřív jsem poslouchal převážně komerční hudbu a vůbec jsem netušil, že něco takového jako Soulful house vůbec existuje. V dnešním světě se těší popularitě žánr EDM. Celá tato zkratka je vlastně hodně matoucí EDM (Electronic Dance Music) je v překladu elektronická taneční hudba. A tam patří i House, Techno, DnB a další. Rozdíl je v tom, že EDM Djs nerozlišují tyto žánry a hrají to, co je aktuálně trendy. Toto výrazně ovlivňuje popularitu na sociálních sítích.

Fakt, že je EDM tak populární ale neznamená, že by lidé neměli rádi Soulful house. Oni o něm bohužel jen neví. Myslím si, že toto je jediná možnost jak dostat tyto žánry zase „do módy“. Webová stránka dává neomezené možnosti zásahu, ale není to všechno. Proto jsem založil i Facebook a Instagram, kde právě mladí stráví hodně času a jedině tak mohou objevit jiný žánr, než ten který je aktuálně trendy na aplikaci Tik Tok. Mimochodem ten máme taky v plánu 🙂

S tímto nápadem jsem přišel už minulý rok a letos se to konečně povedlo dokončit. Jsem rád, že se to povedlo a doufám, že se bude stránce Soulful.cz dařit. Nejsem žádný novinář, jsem jen fanoušek a DJ co tvoří web pro fanoušky a dje. Na stránkách stále pracuji, takže pokud byste objevili nějakou chybu, tak mi dejte prosím vědět.

Nahoru